Välkommen till min knivblogg. Mitt namn är Jan-Erik och jag bor i Vasa Finland. På min blogg kan du se en del knivar jag har gjort. Om du ser en kniv som du vill veta mera om så skicka mig ett E-mail.


Welcome to my knifeblog. My name is Jan-Erik and i live in Vasa Finland.At my blog you can see some of my knives i have done. If you find a knife that you would like to know more about,send me an E-mail.

Please use google translate to translate the blog into your own language2013-04-22

Far & Son ( Not available )

Denna kniv har jag gjort som beställning. En tragisk och gripande historia som jag återger här,känner mig väldigt hedrad att jag fick göra en kniv som har så stark innebörd för beställaren. Stort tack!

"Planen var att jag skulle köpa en kniv av en knivmakare till min pappa,  när han fyllde 55 år den 13 oktober. Han var den som tog med mig till skogen på jakt när jag var 5 år och sen har jag fortsatt i hans fotspår och idag är jag 32. Tyvärr så insjuknade han i juli och de hittade cancer i buken och han blev sämre och sämre. Dock blev han en smula piggare i september och min idé föddes om att ge honom en fin kniv. Men det vände snart nog åt det sämre igen och den här gången rasade hans tillstånd handlöst. Så jag vågade inte hoppas på att han skulle få uppleva sin födelsedag så jag la min idé åt sidan. Dock fick han vara med om sin födelsedag 13 oktober men den 24 oktober, exakt tre månader från diagnosen, orkade han inte kriga mer utan släppte taget om oss, hustru, barn och barnbarn.

Så nu, 6 månader senare har beslutet mognat fram att jag en gång i livet vill ha en fin kniv som i ur och skur ska följa med mig. Precis som jag vet att min pappa skulle använt kniven under jakt, fiske och andra aktiviteter. En dag hoppas jag att kniven får vandra vidare till min son med många fina minnen både från mig och min pappa."

Och detta e-mejl fick jag när han fått kniven: Ursäkta min franska men herre min jävlar vilken vacker kniv!!!
Vilket skaft! Wow! Passar som gjutet i näven.
Nu lägger du ut den på bloggen och sträcker på dig rejält :)
Tusen tack för ett superjobb!