Välkommen till min knivblogg. Mitt namn är Jan-Erik och jag bor i Vasa Finland. På min blogg kan du se en del knivar jag har gjort. Om du ser en kniv som du vill veta mera om så skicka mig ett E-mail.


Welcome to my knifeblog. My name is Jan-Erik and i live in Vasa Finland.At my blog you can see some of my knives i have done. If you find a knife that you would like to know more about,send me an E-mail.

Please use google translate to translate the blog into your own language2015-07-16

Meteorite mammut

Så blev då två till meteorit knivar helt klara. Bladen är smitt i Sverige av M.Jönsson på Meteoritsmide av en ca 4,5 miljarder år gammal meteorit som trillat ned i Lappland,skaftet är äkta stabiliserad mammutbete ca 20,000 år gammal. Här snackar vi ålder på materialet. Äkthetsintyg för meteorit stålet följer med knivarna. Inga billiga pjäser men mycket,mycket speciella och unika. Jag vill ha lädret så stilrent som möjligt utan extra mönster på så att fokus kommer på själva knivarna och dess material. Här via länken kan man läsa om meteoritjärnet som knivarna är gjorda av.  http://www.muonionalustameteorites.com/